Már pár bejegyzéssel lejebb ismertettem egyes zöldségek ill. gyümölcsök jótékony hatását. Lássunk akkor egy-egy receptet is !
Almaleves
Hozzávalók: 3 alma, édesítőszer, citromleve ill. annak héja, szegfűszeg, étkezési keményítő, fahéj, csipet só.
A fűszereket 1 liter vízben tegyük fel főni. A három darab almát hámozzuk meg, majd kockázzuk fel apróbb darabokra, és tegyük bele a fűszeres lébe. Hagyjuk, hogy megpuhuljanak. Amit ez kész van, két merőkanállal vegyünk ki levet és almát adjunk hozzá keményítőt és turmixoljuk össze. A pépet tegyük vissza a lébe és forraljuk fel.
Evés elött érdemes lehűteni, mivel sokkal élvezhetőbb lesz. Igazi nyári csemege!
Diétás zöldségleves:
Hozzávalók:
6 újhagyma vagy 2 szál hagyma
2 konzerv pari
2 zöldpaprika
1 fej kápi
5 sárgarépa
1 köteg zeller
1 köteg petrezselyem
2 húsleves kocka
só
bors
curry
chili
Elkészítési mód: a zöldséget apróra kell vágni, be a fazékba, rá 2 liter víz. 10 percig nagy lángon főzni, aztán 30-40 percig kis lángon, fedő alatt.
Ez a mennyiség 1 embernek elég 7 napig.
Az első napon a leves mellett lehet enni: lédús gyümit, kívéve banán, görög- és sárgadinnyét.
A 2. napon: friss és párolt zöldség. Kívéve bab, borsó, kuki. Vacsira 1 főtt krumpli margarinnal.
A 3. napon: ehetsz annyi gyümit és zöldséget amennyit bírsz.
A 4. napon: 3 banán zsírszegény tejjel.
Az 5. napon: 15 dkg hús és 6 pari.
A 6. napon: annyi húst és szárnyast ehetsz zöld színű zöldséggel, amennyit bírsz.
A 7. napon: hántolatlan rizs, friss gyümi- és zöldséglevet lehet inni hozzá.
Köszönet Almának a receptért!